• Nederlands
  • Français
  • Deutsch
  • English

Albert Jonnart Race

Deze aktiviteit is geannuleerd wegens maatregelen tegen CORONAVIRUS - Eventueel wordt een nieuwe datum later medegedeeld.
Cette activité a été annulée en raison d'une action contre CORONAVIRUS - Une nouvelle date sera éventuellement annoncée ultérieurement.
Die Aktivität wird aufgrund von Maßnahmen gegen das Coronavirus abgebrochen. Ein neuer Termin kann möglich später bekannt gegeben werden.
This activity has been canceled due to action against CORONAVIRUS - A new date may will be communicated later.

Geacht Lid, mogen wij deze keer rekenen op uw deelname. Je hoeft echt geen ervaren wedstrijdzeiler te zijn om in de CR-klasse te varen. Je kan een CR meetbrief aanvragen via http://www.cruiserrating.be ofwel deze ter plaatse tijdens uw inschrijving bekomen.

Op zaterdag 16 mei 2020 organiseert de Watersportkring van de Luchtmacht een IRC wedstrijd die selectief is voor het Belgisch en het Noordzee kampioenschap en een wedstrijd in CR. De Watersportkring van de Luchtmacht heeft besloten aan deze race de naam te hechten van Albert Jonnart, een verdienstelijk bestuurslid die op 19 september 1987 omkwam tijdens een tragisch vliegtuigongeval te Limoges. Van kindsbeen af ging Alberts interesse voornamelijk naar de zeilerij. Hij was dan ook een gekend en geliefd figuur in de Nieuwpoortse watersportmiddens. In '79 beëindigt hij de Hogere Zeevaartschool als aspirant-officier en vervult hij zijn militaire dienst als skipper van 'ARES', het wedstrijdjacht van het Ministerie van Landsverdediging. In deze periode zeilt Albert een indrukwekkende palmares bijeen met als voornaamste overwinningen de Round Brittain Race, twee titels van Belgisch Kampioen en een eervolle tweede plaats in het RORC (Royal Ocean Racing Club) kampioenschap. Op het einde van zijn militaire dienst besluit Albert zijn kans te wagen in de militaire vliegschool. Hij werd als piloot gebrevetteerd en vloog op F-16 als jachtpiloot van het 350 eskader te Beauvechain. Als bestuurslid van de WSKLuM was hij actief lid van het wedstrijdcomitee en verantwoordelijk voor ARES, het wedstrijdjacht waarvan de bemanning hoofdzakelijk uit dienstplichtigen bestaat. Wij hopen deze keer op uw deelname te kunnen rekenen.

   KLIK HIER VOOR - NOR - INSCRIPTION - ENTRIES - SI - RESULTS